Jumaat, Oktober 07, 2011

Ulam, Sambal & Tempoyak


Assalamualaikum...salam sejahtera di pagi jumaat..n3 manu sampingan semlm....pehh kalau x ada sambal, tempoyak ulam2 mmg x sah kan hehhe..ada lagi lebihan Tempoyak yang dek Mas bg tu.....buat mkn cicah same ulam...kemarin pun dah masak gulai lomak ayam tempoyak...pehhh mkn sampai x hingat..hilang sudah kating badan wakakakka lawak....ada pulak ulam petai rebus, timun, salad, tomato..tu belum ada ulam2 yg lain...kalau ada mmg meratah aje...layan yeeee

layan yeee



13 ulasan:

shima berkata...

oh sdpnya...

Sheila Shafeareen berkata...

hai shima heee mmg sdp

Mas berkata...

akak..kiranya yg ni last yerk tempoyak tu..he3

sedapnya tengok....

Zaliedana berkata...

Akak,tempoyak n petai mmg feberet En hubby,sy xpandai mkn petai..Kalo msk sambal,mmg utk hubby sorang jer..Terliur ngan tempoyak n sambal akak tuh,nmpk sedap..

Sheila Shafeareen berkata...

Hai Mas heheh ada lagi dlm 2 sudu heheh sempat tu kalau nak buat gulai ikan heheh sdp sampai menjilat jari hehhe.mudaha murah rezeki Mas ank beranak

Sheila Shafeareen berkata...

Zaliedana hehe sdp tau..akk pun kalau ikut kan petai mentah x mkn kalau yg di masak mcm ni baru mkn hehhe sdp pulak tu ...hilang diet heeh

Amie berkata...

sheilaaaa....
sakit mata tau tengok ulam petai tu dgn sambal tempoyakkkk....adeeehhh

Sari Yusa Ibrahim berkata...

kita kalau makan tempoyak tak berkawan, tak bestlah makan sorang2.. urmmm..

Sheila Shafeareen berkata...

Hai kak Amie heeh sakit mata yeee hehhe ciannya..meh sini dtg ambik petai rebus...

Sheila Shafeareen berkata...

Sari heheh lawak yee meg masakn same kita..kita ita temankan ysari mkn dah sure betambah hehehhe

tun_telani berkata...

fuhh.. tgk ni terus tun selongkar peti kt dapur.. nasib baik jumpa tempoyak, kalau x, xlena laa tido mlm nie duk terbayang2 tempoyak. hehe

E-na Lovely Kitchen berkata...

adeiiiii tak tahan nengok petai celur tu kak!! sini ada tp jarang sgt nak jumpa yg fresh..

ma'chiks berkata...

perghhhh...lost word!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More