Isnin, Oktober 17, 2011

Bread Roll Sushi


Salam besiaran di pg isnin..cerahnya dah panas ni matahari naik....kerja2 megemas dah siap dan kerja2 di dapur pun dah siap juga leh rehat skrg.....ok pg ni kena buat sarapan sampai dua jenis... satu utk sofea yg hari ni mula exam akhir tahun dan satu lagi utk di Mr.N bawa bekal memancing..hari ni Mr.N x kerja saja ambik cuti katanya nak lepaskan gian lama x pegang joran....ok bebalik pada sarapan petama buat bread roll sushi utk sofea...dan separu dia bawa bekal, rehat nnt katanya x nak belanja...kenyang juga ....cuma x letak jejari ketam lupa nak beli hehhe...budak2 mmg suka kalau buat sarapan gaya gini heheh, bread roll sushi ni sofea yg request suruh buat...maklum le kemarin ajak sofea masuk negok dapur abang bujang Ryo...terus dia tepikat npk manu tu.. dan terus cadang buat utk sarapan pegi sklh....siap ..tekak melayu biasalah mkn cicah sama sos....tq Ryo...cnp resepi ye...


Bread Roll Sushi
by : ryo@ryoazhar.blogspot.com

Bahan2 :
  • 8 keping bread,potong sisinya
  • 8 keping seaweed
  • 4 btg sosej,dibelah 2
  • 4 btg crabstick, dibelah 2
  • 1 biji telur,didadar & bhg 4.
  • mayonis secukupnya
Caranya :
  1. Celur sosej & crabstick (celur kejap je)
  2. Sediakan bread atas penggulung sushi*kalo xde penggulung ni pun xpe.
  3. Susun seaweed diatasnya,kemudian telur dadar
  4. Susun crabstick & sosej dihujungnya,picitkan mayonis.
  5. Gulung dengan berhati2,potong kepada 2 bahagian
  6. Dah siap!
Sebenarnya sosej & crabstick tu kalau x celur pun x pe...sushi kan biasanya x perlu masak.Lagipun frozen food mcm tu dah sterilized.Tp ryo celur la jugak kejap.haha....

p/s : nanti kekorang gulung kemas la sikit ye ... hihi


Bekalan Sofea

17 ulasan:

izahdaut berkata...

comelnya bekal anak dara tu. hehee

tun_telani berkata...

'breas' sushi roll kak sheila? blushing tun baca.. hihihi...
budak2 mesti suka omey2 gini.

nuwairani ismail berkata...

rajin mak nye buat bekal comel2 macam ni...boleh try pasni sebab susah nak jumpa beras jepon kat sini.

ady berkata...

as-salam
Wow bestnya breas roll sushi..blh try ni..

cik cek berkata...

Wah!....

Sampai sini dah menu ni...ringkas...dan sedap....sedapkan rasanya....

Sheila Shafeareen berkata...

hai izah yee bekal ank dara tu..dia malas nak ke kentin..

Sheila Shafeareen berkata...

Hai Tun ggrrrr lawak kan ajaan pepagi akk mata kero tu..maklum le sampai dua sarapan nak kena buat wakkkk
jgan ingat lain heheh

Sheila Shafeareen berkata...

Hai Nuwairani yee selalu juga budak bawa bekal temasauk boos besau sekali mmg dari dulu ajar bawa bekal...dia org pun suka ..x ada malu2 pun heheh

Sheila Shafeareen berkata...

W'salam Ady bread lag salah tulis tu epagi biasa lah monday kan hehehhe blerrrr sikit ahhaha

Sheila Shafeareen berkata...

Hai Cek cik yee sudah sampai dah cuba ke mggg sdp

Ryo Azhar berkata...

hahhaa..kan dah kantoi...kemas gulungan tu akak...TQ ye...seaweed masih banyak lg...ada masa nanti nak buat lagi.hihi....

Sheila Shafeareen berkata...

hai ryo heheh kantoi yeyye wakkk nak gelak pun ada..silap mata tu ahhah sdp lah mmg nak buat lg nnt nak cari crab

kakna berkata...

comelnya .. mesti kekawan anak sheila pun suka

Zaliedana berkata...

Kak Sheila,best la anak dara tuh,mama dia rajin wat bekal,nmpk comey,mesti dia suka,kawan2 sheila tumpang mkn sekali x,hihi..

Sheila Shafeareen berkata...

hai kak na aheheh budak an cuka benda yg cute2 ni mkn pun npk selera haha

Sheila Shafeareen berkata...

Hai zaliedina hehe ye dia suka kalau dai kata nak maba bekal mmg akk suka tu yg bi hias cantik2 bg npk membangkit selera...mkn kat kantin dah muak katanya

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

sedap sedap... lenkali boleh wat lagi kan.. senang keroje... hehe..

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More