Salam besiaran di pg sabtu hemm apa rancangan kekawaan semua cuti2 ni...balik kg ke......atau gi holiday sama family...ada juga yg buat kenduri kendara hujung2 bulan nikan..saya doa kan semua bejalan lancar....kita pun sekejap lg nak pek megepek...ptg nnt lepas solat asar nak balik Temerloh dan esok nya becuti ke Kuantan...:-) sapa nak ikut jum le...
hemmm baiklah ni nak merehat kan legoh2 kaki baru selesai habis membako..beberapa jam kat dapur dari subuh tadi...ank2 pun sekolah jd mamanya sorg2 buat keja...yg kakak ada merentas desa..Abg pulak ada pesembahan hari anugerah cemerlang...:-)
Bebalik pada n3 ni....tayang sekut yg kita bako subuh2 td...x lah subuh sangat kul 6 lebih aje hemmmmm :-)..tghari nak buat takut x dan sibuk ke benda lain ..buat utk kunyah2 dlm kereta nnt... dpt dua balang yg sebalang utk kat rumah ... kes pehabiskan terus inti nenas yg buat kuih Apam Jepun kemarin....adunan ni kira dpt byk juga..sbb kuih nya kecik2 comel je...sekali ngap habis...senang x banyak keja bentukkan byk2 dlm acuan dan terus gentel inti...pastu bako siapppp.... ikutkan resepi letak cokelat...mana2 pun boleh ikut suka... adunan sekut kita ambik dari dapur Kak Wan...geram negok sekut yg Kak Wan hasilkan comel2.....hemmm....masuk list raya nnt leh buat..tq Kak Wan cuci mata gan sekut ni ye sampai tuan rmh balik..Bye..:-)
Biskut Tart Bunga Coklat/Chocolate Flower Tart Cookies
Resepi : Kak Wan-Citarasawan
Bahan A:
125gm mentega
80gm gula kaster
1 biji kuning telur
1/2 tsp esen vanilla
Bahan B (diayak):
20gm tepung gandum
20gm tepung jagung
Hiasan: Coklat masakan dan manik bewarna - letak inti nenas
belum bakar
Cara:
Pukul bahanA hingga bekrim, masukan bahan B dan uli menjadi doh yg lembut
Canai dan terap dengan acuan bunga pecah lima/enam dam masukan dalam papercup, tekan sikit ditengah membentuk lubang kecil
Panaskan ketuhar , bakar pada suhu pada 140c selama 30 minit. Setelah biskut sejuk paipkan coklat masakan kedalam biskut dan tabur manik warna warni
~Sheila letak inti dlm tu dan terus bakar selama 10 minit..beganting pada oven...