Assalamualaikum salam sejahtera di pg selasa...syukur dgn nikmat yg di berikan.....hemmmm sepi seketika....bukan merajuk.. ada ni... sesekali jegah juga kekawan di sini....cuma berehat seketika saja :-) memunasabahkan diri..dan mencari ketenagan sikit.....:-)
Pg ni n3 Cucur Udang Ala Pak Habibi....walalala....manu juadah bebuka puasa petang semalam....mmg sdp garing diluar lembut di dlm...warna pun npk asli..kira cam cucur jemput2 dulu2 kan......dah sejuk pun masih lembut lg tau :-).....resepi ni dari Kak Shah MC.....bila Kak Shah tayang je pepagi tu terus kita bekenan...tq Kak :-)
Cucur Udang Ala Pak Habibi
Resepi : K.
BAHAN-BAHANNYA :
400 gm tepung gandum *ayak << perghhh :))
3 biji bawang besar *hiris halus
2 biji cili merah *hiris halus
3 ulas bawang putih *dadu
2 biji putih telur
8 ekor udang saiz besar *kupas kulit dan potong 3
sedikit garam
air secukupnya
minyak untuk menggoreng
CARA :
Campurkan kesemua *BAHAN-BAHAN* sehingga sebati.
Adunan separa pekat dan sesuaikan rasa.
Panaskan minyak dan gorengkan sehingga kekuningan *jangan terlalu garing *pesan Pak Habibi i hokey! :))
Angkat dan toskan.
Hidangkan bersama sos cili Thai!