As'salam semua, cuti hari ni x kemana pun, rehat memanjang...rehat2 pun nak jugak buat kerja ye tak? ok sempat le pg tadi membangkit... kira pagi x pagi jugaklah matahari pun dah naik tepacak tu...simple dan sedap...itu pun termanis sikit membuatnya, lain kali buat kena kurangkan gula...sy ni mmg takut pada manis..ok nak rasa silakan mencuba hehehhe
Bahanya
3 biji pisang di lecek - beranga/montel
2 cawan tepung naik sendiri
3 biji telur
1 cawan gula halus - saya kurangkan 3/4 (ini pun dah kira manis)
1/2 cawan minyak masak
3 sdb serbuk milo
1 sdk ovelet
1 sdk asen vanila
Caranya
Dalam mangkuk pukul telur dan gula hingga kembang
Masukan pisang yg di lecek, asen vanila, ovelet, minyak dan pukul sebati
Masukan tepung sedikit demi sedikit kaup dan balik
Bahagi adunan kepada dua satu di campur dgn serbuk milo kacau sebati
Loyang di alas kertas minyak dan lencer dgn sedikit minyak atau butter
Masukan adunan beselang seli
Panaskan oven 180' dan bakar selama 45 minit
Sejukan kek baru dikeluarkan dari acuan
ready nak kena bakar...panassss
Bahanya
3 biji pisang di lecek - beranga/montel
2 cawan tepung naik sendiri
3 biji telur
1 cawan gula halus - saya kurangkan 3/4 (ini pun dah kira manis)
1/2 cawan minyak masak
3 sdb serbuk milo
1 sdk ovelet
1 sdk asen vanila
Caranya
Dalam mangkuk pukul telur dan gula hingga kembang
Masukan pisang yg di lecek, asen vanila, ovelet, minyak dan pukul sebati
Masukan tepung sedikit demi sedikit kaup dan balik
Bahagi adunan kepada dua satu di campur dgn serbuk milo kacau sebati
Loyang di alas kertas minyak dan lencer dgn sedikit minyak atau butter
Masukan adunan beselang seli
Panaskan oven 180' dan bakar selama 45 minit
Sejukan kek baru dikeluarkan dari acuan
ready nak kena bakar...panassss