Ahad, Mac 21, 2010

Muffin Nenas


Salam di pg minggu yg betapa mendungnya...buat mlm td time semua masuk tdr, sy pun mula membega2 kat dapur..x lama sangat pun buatnya, sekejap je dah siap masak....sng sikit bagun pg boleh ngap hehehe.. bau muffin ni wangi rasa jgn cakap le mmg sdp punya ..

Bahan
  • 1 1/2 cawan tepung naik sendiri
  • 1/2 cawan gula - boleh dikurangkan
  • 1 cawan nenas dadu - sy pakai yg dlm tin
  • 2 biju telur
  • 1 sdk baking powder
  • 3/4 cawan minyak
  • 1 sdk perasa nenas
  • sedikit pewarna kuning
Caranya
  • Panaskan oven, susun paper cup ke atas loyang
  • Ayak tepung, masukan gula gaul seketika
  • Masukan telur, minyak, perasa nenas pukul hingga sebati (adunan agak pekat seakan buat cekodok )
  • Masukan nenas yg di dadu, kacau rata
  • Masukan adunan 3/4 kedlm paper cup, bakar selama 20-25mint (ikut kepanasan oven masing2)

6 ulasan:

Datin El berkata...

salam sheila..waduh rajinnye klu akak org belum tido akak dh tido dulu..comel muffin sheila tu''

Sheila Shafea berkata...

W'slam Datin El hehe time ni tenag sikit buat kerja..sambil2 cik abe melayan teman beborak dgr sinar fm hehehe..layan

Kamsiah berkata...

suka sgt bau muffin time dikeluarkn dari oven..satu taman berbau...

Sheila Shafea berkata...

Hai Kamsiah betul tu..satu taman bau, hehe mane lah rumah yg tegah membakar ni ..nak kena serbu tu hehehe

noor afzan berkata...

salam..wah,rajinnya buat muffin..
hoho~muffin time panas2 sedap..

Sheila Shafea berkata...

w'salam noor afzan yeee time panas2 mmg sdp tasy tp dah sejuk pun sdp rasa tetap same lembut je dlm nya try yeee

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More