Isnin, Mac 08, 2010

Mini Piza Roti Telur

 
siap dgn nes o pns...marilah bf same sy hehe
baru keluar dari oven ni..time panas sdp ni..
dah makeup tungggu masuk oven je hehe

Salam utk semua di pg isnin...biasalahkan kalau bemula isnin sure blerrrr punya...anyway kerja harian kena di teruskan....baiklah pg ni breakfast dgn mini piza roti telur..woo pjg tu tajuk...hehehe sdp tau, sekeping pasti nak dua, tiga keping..pg ni pastikan ank2 bf sbb kedua2 sekolah ade ujian bulanan yg petama, nnt kalau perut kosong otak pulak x jln...susuh pulak nak menjawab paper... mama yg kat rumah pulak risau jdnya...ape pun Mr.laling tetap bawak bekal 3 keping.. dgn saya sape nak temankan bf ni...ohhh bf same kekawan alam mayalah nak..jemput sekali.. 

Bahan
  • Beberapa keping roti
  • 4 biji telur (di kocak)
  • 1 cawan sayur campuran ( sy taruk kubis/bwg)
  • 1 biji bawang besar yg kuning (mayang nipis)
  • sedikit garam / lada sulah
  • Panaskan oven,  kesemua bahan di atas di satukan
  • Dulang pembakar di gris dgn mejarin susun roti dan sudukna telur keatas roti ratakan
  • Hias dgn sos dan mayo kalau ade kaju bolelah ditabur sekali
  • Bakar sehinga roti keperangan ikut le kepanasan oven masing2 ye..
Selamat Mencuba

3 ulasan:

indahhouse berkata...

salam kak sheila,
saya lom bekfes lagi nih. nak gi pasar. hehe. tumpang makan kat sini bole? ;)

Datin El berkata...

sheila..mesti sedap ni akak nak trylah ..kdg2 blur n no idea nak masak ape pagi2..tx sheila.

Sheila Shafea berkata...

salam Datin EL - ye sdp tau simple dah mudah just bancuh telur then curah atas telur letak sos mayao and keju terus bakar nak buat for mkn2 b'day patty pun boleh or bekelah...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More