Sabtu, Mac 20, 2010

Bruschetta

 Sedapt tau perlu buat...
ade campuran kentang & tomato
my simple breakfast this morning

Hai semua pg ni pekena manu yg simple jee gi jln2 masuk dapur buka tudung saji rmh Hana , Along Roz and rmh Ika pun ade manu ni, npk mcm sdp dan menarik...resepi pun mudah boleh try buat utk bf pg ...so nilah hasilnya ,,mmg sdp rasa tomato masam manis & bgw putih tumis tu yg buat harummm tp sy ubah sikit...memandai - mandai aje jgn mare yeee, campur dgn kentang yg di potong dadu kemudian grg..pastu baru di gaul sekali dgn tomato dan bwg putih..sdp saja buat cam gini sbb budak2 x mkn tomato sagat so ade kentang tu tahanlah sikit...

Bahan
  • Roti perancis - guna roti biasa
  • 3 biji tomato- potong dadu
  • 2 ulas bwg putih - cincang
  • Peper & black peper
  • Garam
  • 2 sudu minyak zaitun
  • Daun pasleey @ daun basil- cincang
  • Keju- Monzarella ape2 kaju yg sedap (optional)- parmesan
Caranya
  • Panaskan minyak zaitun grg bwg putih hingga keperangan
  • Tuang ke dalam tomato yg dipotong dadu, masuk jga bhn lain grm, peper, daun pasleey kacau sebati
  • Potong roti dan sapukan dgn minyak zaitun ( sy sapu dgn butter) bakar sekejap hingga perang
  • Letak tomato yg digaul tadi di atas roti
  • Jika ingin mkn dgn kaju boleh tabur keju keatas tomato dan bakar seketika

Selamat Mencuba


2 ulasan:

ijad berkata...

sedap tu...

Sheila Shafea berkata...

hai ijad mmg sdp sangat

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More