Assalamualaikum besiaran di hari sabtu...hari ni n3 masakan utk sy pulak yeee..lauk org bepantang yg simple2 aje hari ni...yg penting mkn gan nasi panas2 baru sdp...suka letak bawang putih byk2, lauk sampingan kuah sup ayam, sy mkn dgn kuah sup sekali, mkn dgn nasi kering sagat pun x berapa sedap nnt tecekik dan sembelit pulak tuan rmh heheheh ... ok le layan je lauk ni sekadar bekongsi besame pada ibu2 yg masih dlm pantang
Bahan
1 cawan ikan bilis buang tulang tegah
* 5 ulas bawang putih
* 1 inci halia
* 1 inci kunyit hidup
Sedikit minyak
Caranya
Semua bahan betanda * mayang
Panaskan minyak dalam kuali
Goreng kesemua bahan di atas hingga garing dan kekuningan
Buat byk boleh di simpan dlm bekas kedap udara..kalau nak rasa pedas2 sikit boleh juga di letakan lada hitam yg di tumbuk kasar
2 ulasan:
kak sheila..lama lg ke berpantang nih?..
hai fmina08 - Alhamdulillah hari ke 16 dah...rasanya x lama lg leh le mkn yg seperti biasa pulak, cuma kena jaga sikit le sbb menyusu badan...
Catat Ulasan