Ahad, April 17, 2011

French Loaf With Cheese & Tuna

Dah siap bako boleh letak sos cili
Tak nak letak sos pun x ape...sdp jugak mkn begitu saja...

Assalamualaikum..besiaran di hujung minggu...pg ni bf hidangan roti yg sdp lagi behasiat...sekali sekala x ape bukan selalu pun...mkn yg belemak...teruja sagat.. kemarin masuk dapur K.Nor npk le roti yg menarik ni....si sofea pun dah saun hari minggu ni jagan lupa bwt macam tu ye mama... okkkk no problem.....K.Nor & K.Anim buat guna roti french loat..sy guna english bread yg besau gedabak tu..mmg puas mkn sekeping pun dah kenyang..kemarin k.Nor buat inti daging mmg npk sdp... next time leh try cam tu pula...yg ni saya guna sardin yg di gaul besama mayonis..tq K.Nor & K.Anim sy copy resepi yeee

tunggu giliran..kita bako, kite bako.....

By : anymz-mykitchen - K.Anim
Sumber : K.Nor - K.Nor@SecubitGaram
Bahan

1 batang French loaf (ala ada jual kat supermarket roti pjg yg keras kematu tu)
1 tin tuna/sardin
1 biji buah tomato di hiris bulat-bulat
1 sudu teh lada putih/lada hitam
Beberapa keping cheese
Butter
Caranya
French loaf di potong bulat-bulat atau menyerong
Tuna atau sardin di lecek hingga hancur (yg ni saya gaul dgn mayonis)
Ambik sekeping french loaf yg sudah dipotong, sapu butter di atasnya letak tomato
Letak tuna/sardin yg sudah dihancurkan ke atas tomato
Tabur serbuk lada putih/lada hitam
Akhir sekali letak cheese yg sudah di potong-potong kecil
Bakar hingga perang
ce cita, ce cita ape rasanya...hemmm nyam nyam sdp......

8 ulasan:

~Norul Mas Hana ~ berkata...

sedapnyer..nak seketul!! hihi

Sheila Shafeareen berkata...

hai norul heheh mmg sdp sagat kenyang tau..cukup ke seketul hehehhe

Naz berkata...

Assllamualaikum Kak Sheila
Sedapnye Kak.. Menyelerakan...

Sheila Shafeareen berkata...

w'salam naz betul tu sesuai juga di buat bekal utk ank2...
next time nak try bwt inti dgg pula mcm k.Nor bwt tu heheh

tun_telani berkata...

kak shiela!! tun baru blk dr beli tuna gara2 tergoda nengok resepi ni smlm.. hehehe.. ketapi akak lg laju laaa.. hihi..

K.Nor berkata...

bako jgn tak bako!! hihihi.... adehh sakit perut gelak.. :D

sedapkan sheila roti bako gini.. bako jer ya jgn dikukus pulak! hihi

Sheila Shafeareen berkata...

hai tun heheh tu lee mmg teruja negok roti cam ni ank yg request mmg sdp nak lagi....
buat yeee

Sheila Shafeareen berkata...

Hai K.Nor heheh betul tuuu ..bawa bekal pun sesuai juga..heheh
Akk gelak yeeee..sy pun tmupang gelak gak hehehehe

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More