Salam semua manu yg simple lagi sdp...grg 2 ekor ikan cencaru yg satu tu biarkan kosong x letak sambal pun, tu utk yg x mkn pedas...yg besambal ni utk yg suka pedas hehehe sbb kita leak cili api tau tu yg berasap..sambal ni lebihan dari sambal belacan kebetulan kita blande byk dekat 1 cawan so kita tumis bwg besar,masukan lebihan sambal belacan, gula dan air sikit bagi bekuah kemuadian curah atas ikan....hemm sdp gak sampai berhesin kita tumis sambal belcan tu...tu yg buat sdp hehehe
lebihan sambal belacan tu boleh tumis balik besama bwg sdp tau...
6 ulasan:
salam sheila,
makan waktu sahur pun ok yer...
w'salam kak Yan betul tu mmg nilah manu yg biasa but wak tu sahur heheh
makan dgn nasi panas memang terangkat!
salam..nak lauk ckit..nsi sejuk ada lgi kat dlam piuk tu..
Hai suzi mmg kena tu nasi panas2 jum mkn same
w'salam Axik heheh mari leee kita makan suap2 nak heheh
Catat Ulasan