Hai semua.. ni kira lauk tambahan... snng cerita salai ikan keli buat cicah kuah asam ..serta ulam2 salat dan timun..cukup le tuuu..lebihan lauk kari dgg pun ade lg ......kita salai kat atas dapur jeee
sambal air asam cicah ikan keli salai pehhh
Bahan peram ikan
- 1 sdb serbok kunyit
- 1 sdb rempah kari ikan
- 1/2 sdk garam
- 1/2 sdk gula
- 1/2 sdk serbuk lada atau cili kisar-kalau nak rasa pedas
- Lumur semua bhn pada ikan, perap selama 1 jam
- Boleh di salai pakai jaring atau pangang dlm oven
6 ulasan:
aduhhh... enaknya...
hehe mmg snk sdp tau mkn gan nasi panas2
salam kak sheila,
sedapnya bakar ikan... ngan air asam lak tu. sure bertambah2 nasi ;)
http://kelipenang-aquamutiara.blogspot.com/
jom tgk blog ikan keli...mesti maarrriiii........
w'salam indah hee sdp mmg pegemar ikan keli kat dlm rmh ni..x kiralah masak ape sekali pun
tq singah ye Projek Ikan keli nnt akk jegah rmh kamu pula
Catat Ulasan