Selasa, Jun 08, 2010

Ikan keli Salai & Air Asam

Hai semua.. ni kira lauk tambahan... snng cerita salai ikan keli buat cicah kuah asam ..serta ulam2 salat dan timun..cukup le tuuu..lebihan lauk kari dgg pun ade lg ......kita salai kat atas dapur jeee
sambal air asam cicah ikan keli salai pehhh
Bahan peram ikan
  • 1 sdb serbok kunyit
  • 1 sdb rempah kari ikan
  • 1/2 sdk garam
  • 1/2 sdk gula
  • 1/2 sdk serbuk lada atau cili kisar-kalau nak rasa pedas
  • Lumur semua bhn pada ikan, perap selama 1 jam
  • Boleh di salai pakai jaring atau pangang dlm oven



6 ulasan:

Fiza Amran berkata...

aduhhh... enaknya...

Sheila Shafeareen berkata...

hehe mmg snk sdp tau mkn gan nasi panas2

indahhouse berkata...

salam kak sheila,
sedapnya bakar ikan... ngan air asam lak tu. sure bertambah2 nasi ;)

KELI OH KELI berkata...

http://kelipenang-aquamutiara.blogspot.com/
jom tgk blog ikan keli...mesti maarrriiii........

Sheila Shafeareen berkata...

w'salam indah hee sdp mmg pegemar ikan keli kat dlm rmh ni..x kiralah masak ape sekali pun

Sheila Shafeareen berkata...

tq singah ye Projek Ikan keli nnt akk jegah rmh kamu pula

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More