Selasa, Jun 15, 2010

Apam Ice Cream Soda

Salam hemmmm harumnya kuih apam ni....lama dah tersimpan dlm list ni baru kesempatan megadunnya...Pg ni pun baru le Mr.laling bawa tapau, sejak ank2 cuti ni x bekesempatan nak bagun awal buatkan bekalan hehehe..pham2 jelah ponal melayan ank2 buah di rmh ni....try pestime ni bancuh x berapa byk nak test dulu sdp ke idak..kalu ok dan menjadi next time leh buat byk...so and so ok npknya naik gebus..rasa pun mmg kena di tekak...taburkan isi kelapa parut hemmmm Resepi dari Nas Rinn Chan Fotopage..tq Rinn..
Bahannya
  • (A)
  • 250gm gula kasted- sy kurangkan
  • 1 sdb ovellet
  • 3 biji telur
  • (B)
  • 300 gm tepung naik sendiri
  • 1 sdt baking powder
  • (C)
  • 200ml air ice cream soda
  • Sedikit pewarna
  • Panas pegukus telebih dulu
  • Pukul bhn A hingga kembang selama 3-4 minit
  • Ayak bhn B dan masuk kedalam A
  • Kaub dan balik hingga rata
  • Akhir sekali masukan C kacau rata
  • Masukan dalam acuan dan kukus selama 15-20 minit



4 ulasan:

wawa syaida berkata...

akak serius +____+ nampak sedap dan gebu la...sedapnye...akak capture pic guna kamera ape akak...cantik la *___*

izahdaut berkata...

kak shiela napa saya nyer apam soda ni tak moist cam akak nyer nih..haissss

Sheila Shafea berkata...

salam wawa hehe mmg sodap akk guna camera sony jeee

Sheila Shafea berkata...

hai izah akk ikut betul2 sukatan yg di berikan oleh rinn foropage,,, kena pukul betul2 kembang k...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More