Jumaat, Jun 18, 2010

Choco Chip Cookies

Salam...taraaaaa harummm kes mlm tadi le ni sambil negok bola sambil megukis....mmg lama x bakar membakar cookies ni...x kan nat tunggu raya baru nak buat ye tak..anytime pun leh mkn...cookies yg simple dan ragup..actually nak letak byk choco chip dlm adunan pun boleh ..sy saje je letak sebijik coz cookies pun dah rasa koko..sambil lepak2 tu blehlah megunyah yeee
Bahan-Bahan
  • 100gm butter suhu bilik
  • 150gm tpg naik sendiri
  • 50gm gula halus
  • 1 biji telur
  • 3 sdb serbok koko
  • sedikit asen vanila
  • 1/2 cwn coklat chip
  • Pukul butter besama gula hingga kembang dan putih
  • Masukan telur asen vanila sambil di pukul,masuk tepung,serbuk koko sedikit demi sedikt
  • Masukan Coklat chip gaul menjadi doh - sy x cmpurkan dlm doh 
  • Dan bentukan ikut piliha masing2 
  • Bakar pada suhu 180'c selama 20-25 minit






2 ulasan:

Watierman, rmanbkr berkata...

Eh dah nak raya ke ni???? Nak sebalang!!

Sheila Shafea berkata...

heheh tulah kak semagat raya hehe x lah saje je but utk kudap2 heh time cuti2 cam ni ank2buah pun ade leh bg perhabiskan heheh

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More