Khamis, April 01, 2010

Roti Bakar Bawang Putih

Hai semua, di sini sy ingin bekongsi besama resepi yg sy buat dan di siarkan dlm Akbar Kosmo...resepi ni disiarkan pada thn lepas 27hb Mac.09...sesuai utk ank2..utk yg dewasa pun sesuai juga, roti  bakar ni sdp dimakan besama sup cendawan..
  • Beberapa keping roti
  • 5 sdb majerin/butter
  • 6 ulas bawang putih - rebus hingga empuk
  • Beberapa helai daun pasli - cincang halus
  • Sedikit lada sulah utk tambah rasa
  • Rebus bwg putih , toskan dan lecek dgn garfu
  • Campurkan majerin/butter, lada sulah, bwg putig lecek, gaul sebati
  • Sapukan bahan tadi ke atas roti hingga rata
  • Bakar selama 5-8 minit hingga keperangan ikut kepanasan oven masing2
  • Hidangkan besama sup cendawan  
 Sekadar bekongsi besama resepi yg simple lg behasiat...

4 ulasan:

Watierman berkata...

Salam Shiela....ooo rajin hantar resepi ke akhbar yer....Akak kalau buat garlic bread..just blend butter terus dengan garlic tu jer..tak pulak akak rebus dulu...versi nak cepat segala...hehehe!kadang2 bakar roti untuk minum petang pun sedap!

indahhouse berkata...

salam kak sheila,
rajinnya kak...resipi roti lagi nih..senang kerja saya pagi2 nak wat bekfes...hikhik

Sheila Shafeareen berkata...

w'salam k.watie heheh yee garlic tu di masak dulu rebus dulu kalau tak nnt maung...tepulang pada yg membuanya..kita x hantar kak..kosmo yg dtg cari kita heheheh

Sheila Shafeareen berkata...

w'salam nurinda- yee senang sggt buatnya..buat bf or mnum ptg kalau nak diet pun ok gak

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More