Khamis, April 08, 2010

Bistik Bebola Daging

Hai semua..jom mkn dah siap masak ni...sy ni pantang dgn daging merah ...byk sedih maaa lama x mkn daging kempunan tau.... balik2 asyik msk ayam je naik jemu.... kalau beli pun msk utk yg lain, sy negok jeee..tp hari ni dah telangar pantang leee.. Alahai bukan daging merah yg betul pun ni dah di campurkan dgn tepung boleh le mkn.. ape salahnya nakkan  rasa seketul dua je...hilang sikit teringin tu...lebihan bebola yg buat bakso tempuhari..saya masak bistik sdp leee....ada rasa lada hitam dan dgn kuah yg pekat tu..
negok kat rmh Ika sdp je bistik daging yg beliau msk tp kena le tahan sbb x le mkn..yg ni kira ok le lepas hajat merasa, sy campurkan dgn carrot dan kentang grg dadu resepi Bistik leh dpt kat rmh Ika or CMG..rasanya nak di perbagaikan pun boleh yg penting sdp..

4 ulasan:

Datin El berkata...

SALAM..bolehlah akak try nanti akak pun dilarang makan daging merah..

Watierman, rmanbkr berkata...

Salam Shiela..Akak wat Pasta wif Meta balls..kat sini pulak ada bebola buat bistik....bergolek2lah kita nampaknya!

Sheila Shafea berkata...

w'salam Datin El - heh tulah same le kita kena pantang daging merah tapi dah kempunan punya pasal nak juga merasa..sikit jee langar pantang sehari hehehe

Sheila Shafea berkata...

w'salam k.watie ye kee best tu resepi akk nnt boleh try utk yg man dgg..hehe jum kita main golek2 nak

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More