Rabu, April 07, 2010

Manggo Milk Pudding

Hai semua jom..ptg ni pekena pudding pula..x kira lah cuaca panas or hujan tekak rasa nak makan on aje hehehehe..sdp dah behasiat, bekalsium & beprotiein..lembut mcm taufufa..
Bahan
Satu kotak besar susu penuh krim
1 pek agar serbuk
1 cawan gula - boleh kurang x nak manis
1/2 sdk perasa manggo
Sedikit pewarna kuning- ikut suka
Beberapa hiris manga yg di potong dadu 
Caranya
Dalam periuk jerang susu penuh krim dan larutan serbuk agar2
masukan gula, perasa mangga , perwarna ikut suka
masak sampai didih, tutup api
masukan dlm bekas dan tabur hirisan mangga dadu tadi, sejukan
* tepulang nak buat perisa lain pun boleh..stwbery, nenas dll
sy buat dua calor satu asli & kuning lembut..tapi rasa tetap same..

8 ulasan:

Watierman, rmanbkr berkata...

Tok...tok...tok..Assalamualaikum...kita datang nak makan puding!!

Sheila Shafea berkata...

haiii k.watie sila le masukkk mari jemput..ade lg niii

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam sheila...arini pon atie beli mangga gak..tp selalunya x sempat nk apapon...mkn gitu2 jer!

Sheila Shafea berkata...

w'salam azatie ye kee musin manga lee merata de,,next time beli lg tau cuba try buat pasti sdp dan suka

fuzidss berkata...

sALAM. Tadi pi pasar Meru beli mangga lelong RM1 sekilo so beli le 5 kilo nak buat pulut mangga khas buat Abah & Mak muor nak pi Umrah. so ada balance ni nak try laa buat ni

Sheila Shafea berkata...

w'salam fuzidss- yee murah kan but pulut mmg mmg sdp akk pun suka..ok hari ni cuba try buat yee sdp lemak2 susu

Datin El berkata...

salam sheila..tak boleh jadi kena buat juga ni..tergodalahhhhhhh

Sheila Shafea berkata...

w'salam datin El- hehe tegoda mata betentang hehe sdp lemak susu..behasiat buat yee

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More