Isnin, April 26, 2010

Vietnamese Spicy Lemongrass Chicken

Hai semua dah msk le tu..pasti makan pun sudah yeee, negok le tajuk resepi punya le pjg nak sebut hehe..yg pasti manu yg sdp tau..so for lunch ni msk resepi yg mmg simple lagi sdp..resepi boleh dapat di MYR dari Tulip77 ye, rasa msm2 manis dari sos ikan tu..mudah dah cepat dimasak..

Bahannya- Resepi dari Tulip77@MyR
  • 3 keping isi ayam potong kecil- sy buat lebih
  • 3 sdb gula
  • 2 sdb minyak masak
  • 3 sdb sos ikan
  • 3 batang serai ketuk
  • 1 sdb cuka
  • 1 sdb soso tiram
  • 1 buji bawang besar potong dadu
  • Lada Merah/hijau
  • Panaskan minyak dlm kuali dan masukan gula biar betukar calor gelap
  • Masukan ayam, bawang lepas 5 minit masukan serai ketuk, lada
  • Pelahankan api masukan semua bahan cecair dan gaul sebati
  • Jika kering masuk air sikit
  • Rasa & adjust apa2 yg kurang ye..
  • Hidang panas dgn nasi putih



2 ulasan:

Kaseh NazLieza berkata...

akk...saya pon masak mcm ni gak hrni...tp versi paprik la..eheheh

Sheila Shafea berkata...

hai kasih Nazlieza yee simple tp sedap tau masam masam manis

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More