Isnin, April 12, 2010

Cakoi & Sos Kaya Pandan

Hai n3 for hi-teh dah..siap dah uli meguli tghari tadi..mmg betullah lama x mkn kuih ni..biasa gi beli kat Tmn Medan sebelah dlm... sdp akk tu buat..ni jln2 kat rumah Maz-Ilhamdapur npk le resepi cakoi ni bhnnya pun mudah so nak juga try...resepi asal dari Skyblur di Myresepi.com boleh jegah ke sana ye..cuma saya x letak tawas sbb x ade dlm simpanan..cicah gan sos kaya pandan..sdp tau..kalau ade kuah durian pun sdp buat pekat2...
 cicah sos kaya pandan.. minum ptg time mcm ni best ... naknya hari pun dah mendung perut lapar ... mana yg x ambik lunch tu pasti terliur hehe...utk pemulaan try buat x byk pun takut nanti failed..tp npknya naik kembung ok tu heheh next time boleh buat lg cicah kuah durian pula nyam nyam
amboi kembungnya cakoi ,masih panas ...hehehe jemput minum ptg

2 ulasan:

indahhouse berkata...

salam kak sheila,
tergugat hati nengok cakoi ngan sos kaya pandan tu. jap2 sabar, dah nak buke pose. bole mitak resipi sos kaya pandan, kak? Teringat2 cakoi dan sos kaya pandan yg My Hubby beli kat Tanjung Malim. lama dah dok cari...kat sini rupanya...hihihi

Sheila Shafea berkata...

w'salam indah hehe ye teguat tp cekoi akk kontot aje sos pandan tu senang sagat akk beli kaya yg dah siap pastu akk masak balik campur gan air sikit bg x pekat...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More