Jumaat, Mei 21, 2010

Siput Sedut Masak Lemak

Hai..yeyeye sudah siap masak leh rehat...paham2 jelah masuk hari jumaat je kena msk awal, ank 2balik cepat dari sklh.. ni satu hal juga...nak  megerjakan si siput sedut..x pakai parang pun buang muntut siput, kalau ketuk gan perang nnt besepah2 tu yg buat malas nak kemas.. just guna pelaya lagi senang kepit je..jom kita sedut menyedut slup slup
kalau ada sayur batang keladi lg sdp ni..lawankan dgn siput..hee kekawan ade yg gemor kee mana yg x mkn tu negok je le yeee ..




7 ulasan:

Ah Moy berkata...

ahhhhhhhh---oh tidaaak!!sedapnyer--nak makan jugakkkkkk--lapor nih....heheheh

Ah Moy berkata...

favourite ah my ni--abah ah moy selalu carik siput ni---so kalau balik kg dapat makan siput masak lemak--n siput tuh fresh2...hehehehe x tahu la mana tempat abh kutip siput tuh...heheh

Sheila Shafea berkata...

hai Ah Moy hehe suka makan siput sedut yee hehe tulahh ni pun lama x masak sekali jempa terus sambar...nnt kalau balik Kg belikan utk abh siput yeee dan masak hehe

indahhouse berkata...

salam kak sheila,
kak...! saya suka makan ni, sedut2 gitu..slalu beli pasar malam jer. saya kan tak reti nak beli yang idup2 tu. tak berani..kihkih

izahdaut berkata...

kak shiela..sedapnya..tapi tak pandai nak masak siput sedut ni..tak pandai ke malas ek? hehhe..slalu cari kat pasar mlm yg dah siap je

Sheila Shafea berkata...

salam indah ye beli dah siap masak lg senang..x payah nak menyiang nya. heheh balik umah tinggal mkn je heheh

Sheila Shafea berkata...

hai Izah mmg betul kalau nak ikut kan masal nak siang nya kena potong montot siput hehehe tp kalau mkn x pandang org dah hehe leka jeee heheh

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More