Isnin, Mei 31, 2010

Pisang Bakar Sos Caramel

Hai..hemmm kita suka pisang bakar atau salai naknya bila cicah gan sos caramel atau madu...pisang kalau di salaikan wangi,  tp kita x le nak menyalainya tempat nak menyalai pun x ada hee... kita just bakar goleh2 kat atas pan jee...hem pekena bahagian yg garin tu sdp hehe jemput minum petang gan pisang bakar
Bahan
  • Pisang berangan/emas - di belah dua atau bulat
  • 1 cawan gula
  • 2 sdb batter/majerin
  • 1 cawan air
  • Pisang di bakar atau di golek2kan atas Pan hingga keperangan
  • Dlm kuali masukan gula hingga cair keperangan pelahankan api, masuk air behati2 takut meletup
  • Masuklan batter kacau hingga pekat
  • Bolehlah di sajikan besama pisang,, sdp di mkn sejuk






6 ulasan:

Sari Yusa Ibrahim berkata...

idea menarik ni, balik karang nak beli pisang..

Sheila Shafea berkata...

Hai Sari heheh sdp try yeee

wawa syaida berkata...

tengok aje pic pisang bakar kat entry akak ni...terus tingat kat rancangan NONA sabtu baru ni...same cam pisang bakar bersos caramel yang akak buat ni....terliur wawa tengok time dalam NONA tu...tengok akak wat pisang ni...+ + + kecur liur la =)nak sikit leh

Sheila Shafea berkata...

Hai wawa hehe ye dlm rancangan majalah tiga yg org tahailan bakar pisang atas sampankan sdp bila dibakar wangi..ongat nak buat lg ni

Azita Zain berkata...

sheila...sebijik macam yang kat dalam Majalah 3 Sabtu lepas. Kat pasar terapung di Thailand...hehehe. Yg ni pun bakar atas sampan gak ke???

Sheila Shafea berkata...

salam kak azita hehe ye same le macam yg dlm majalah tiga tu hehe kita bakar dlm rumah ajee kalau bakar atas sampan nni takut tegolek heheh

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More