Selasa, Mei 04, 2010

Pancake Cream Coklet

Salam taraaaaa hem lama dah do request dari ank2 nape x buat pancake..hem pg ni sudah siap yg di hajati tu..mkn puas2yeee..kenyang juga..Mr.laling tapau 3 keping ke opis, cukup le tu bg megalas perut utk bf pg ni...sdp tau lemak2 susu, cicah gan jem pun sdp juga, yg ni mkn besama cream coklat..resepi ambik dari dapur K.Nor dan resepi asalnya dari K.Hajar FP tq ye kakak bedua
Bahanya
  • 2 biji telur
  • 6 sudu butter- cairkan
  • 2 1/2 cwn tepung naik sendiri
  • 1 sdt baking powder
  • 2 sdb gula
  • 2 cawan susu segar- sy guna susu dutch lady
  • 2 sdb lemon juice- optional
  • secubit garam
  • Campurkan semua bahan dan blender hingga sebati
  • Biarkan seketika dlm 10 minit
  • Cedok sesendok adunan dan masak hingga habis
  • Bolehlah di mkn dgn topping pilihan





6 ulasan:

Sari Yusa Ibrahim berkata...

salam, mintak skeping, kita lum breakfast lg nih..

Sheila Shafea berkata...

w'salam Sari hehe alhai siannya meh bf same akk ade lg ni air pun dah siap ancuh

izahdaut berkata...

nyum nyum..tak penah buat pankek..sobsob..mintak sini jela kak

Sheila Shafea berkata...

hai azahdaut hehe boleh mari le rasa sdp mkn time pans tau

Kaseh NazLieza berkata...

dapnyer pancake...blh try ni..

Sheila Shafea berkata...

hai kaseh hehe buat yee simple jee resepinya

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More