Jumaat, Januari 08, 2010

Kuih Ubi Ketok


siap di goreng


bahagian dlm ubi

Hai semua juadah minum petang hari ni..npk ubi kat pekan sari temerloh minggu lepas tu yg beli sebelum balik Kl..dah hampir seminggu x berusik ubi ni x tahu nak buat ape..biasa kat rmh ni kureng gemar mkn ubi buat ubi rebus cicah sambal pun x terusik melainkan kerepek ubi hehehe so mlm semlm sy pun megerjakan sorg diri megupas kulit ubi hemmm pg td mula operasi sagat ubi..nilah hasilnya bebola ubi or ubi ketok buat pun x manis sgat lemak2 kelapa terasa sdp jgk..jemput mkn time panas sdp ni dgn teh o sekali

4 ulasan:

indahhouse berkata...

Salam kak sheila,
Nampak sedap. saya penah makan nih, beli kat gerai. Lama dah tak makan ubi...sedap..!

Sheila Shafeareen berkata...

salam indahhouse yee sdp gak akk pun petama kali try buat resepi cari kati tenet jugak n tanya mak..ok gak

Watierman berkata...

First time dengar ubi ketok! Rasa macam mana erk...rupa asal macam mana?

Sheila Shafeareen berkata...

hai k.watie biasa kat kedai grg pisang dia org pun ade jual..rasa ubi juga dlm tu di gaul dgn kelapa n gula pastu buat bebola celup dlm adunan tpg grg pisang...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More