Sabtu, November 21, 2009

Roti Bakar &Telur Besosej




Salam semua di pg sabtu..yeee scholl holiday...jang jang jang..tibalah masanya isi rumah riuh dgn suara ank2 yeee..ni kena buat something ...adelah aktiviti yg nak di bg... dari dok melepak mgdap Tv n mgdp PS3...hem beg sklh kasut sklh masing2 semua dah basuh bila kering nak simpan dlm plastik ...cuti gini kena ajr ank tolong buat kerja, bukan kena dera pun.. bgun pagi , mandi, Bf, kemas, tolong mana yg patut lepas tu nak sambung tdor balik pun x pe heee dah pesan awl2...amboi garang, garang manje gitu hehehe..kena ajar buat kerja...mcm kita masa budak2 dulu.. hehehe Bf, Lunch, Dinner semua dah di sediakan tp kena dgr kata...ptg boleh jln2..ok kannn... baiklah ni manu for BF pg ni..ceria sikit roti bakar telor besosej, dlm bancuhan tu sy tambah sikit sayur kubis cincang nak bg ank2 mkn sayur.. sesuailah utk ank2 kita sdp mkn gan sos n mayo...jemput BF

Bahan
  • Beberapa keping roti di bakar
  • 5 biji telur
  • 3 btg sosej
  • 1 labu bawang
  • sedikit grm/lada sulah
Caranya
  • Roti dibakar kedua2 belah
  • Telur di kocak, potong dadu sosej and bawang, masukan grm, lada sulah kacau sebati
  • Panaskan kuali gan minyak yg sedikit dlm 1 sdu ,grg dadar telur yg di bancuh tadi
  • ikut citarasa nak kapit dgn roti pun boleh

5 ulasan:

E-na Zarina berkata...

waa cantiknya decoration tu..E-na suke2 ...ada lg tak? rasa sket...

Sheila berkata...

salam E-na Zarina
ade lg ni mai lah rmh boleh hidangkan dgn deco yg menarik..no deco for bdk2 hehehe

mimie loma berkata...

slm sheila........alahai rajiiiiiin laaaaa.....siap wat deko lagi.Comel plak tu deko tu........tu yg nmpk mahal tuuuuuu......heheheh

Sheila berkata...

salam k.mimi loma hehee mahalll nak bgwalaupun simpel tp nak bg npk selera gitu hehehe

nadya omar berkata...

tgok deca rasa mcm syg je nk mkn, comel!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More