Jumaat, November 20, 2009

Popia Grg




Salam sekali lg N3 kuih popia di tgah hari ni hemmmm telebih rajin pulak ...biasalah time cuti2 nak je ade mknan dirumah..buat pun x byk mana pun..cuma ada simpan sikit stock dlm peti nak mkn boleh terus grg... kali ni buat inti yg sama juga sayur nya betik muda yg disagat, sengkuang sagat dan tauhu yg di dadu..pastu tumis nak pedas tambah cili sikit.. dah sejuk pun popia ni x lembik sbb x guna sayur tauga..biasa sayur taugakan basah...betik muda ni sy suka coz ragup dan manis2 buah..ape2 pun ikut citarasa tekak masing2..anyway layan..

5 ulasan:

idayusof. berkata...

Dah lama tak buat popia goreng.Bukan apa,umur makin meningkat ni minyak2 kena kurangkan.Teringin jugak...
Kelmarin g Tesco harini dah kena selsema.
Malas betui nak ke dapur.
Kalau masak lebih,hulurla sepiring....

Sheila berkata...

idayusof-
mailah dtg kalau nak rase bukan nya jauh sgt pun hehee

Watierman berkata...

Ajak ida jer ke....Akak pun nak juga.....lama tak makan popiah..Akak suka yg basah...(mentah) tak berapa suka yg goreng..tapi daripada tak dapat apa2 baik makan jer yg dah dihidangkan tu!!

Sheila berkata...

salam kwatie-
sy pun mmg suka yg basah sdp lembut..sekali lee akk pun boleh join heheee mai lah ade lg ni boleh grg hhehee

nadya omar berkata...

kreatif nye,.. mesti sedap kn,,rasa manis2 buah,,

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More