Selasa, Februari 15, 2011

Strawberry Jem Cookies

Assalamualaikum, selamat menyambut Maulidu Rasul dan selamat becuti, maaf le ye hari ni Mr.laling kerja..apanak buat byk tugas2 di opis kena di settelkan...so yg dok rmh ni... lepak boring pulak, jom masuk dapur kita megukis gan anak dara dan ank bujang..cepat siap kalau ramai yg menolong dah lama tersenarai dlm list negok kat rmh Dek Hana kemarin cam sedap je cookies ni..lagi pun kita suka bhnnya x byak tu yg best... buat dua perasa blackberry dan strawberry, mmg sdp tp jgn manis sangat biskut tu sbb jem pun dah manis..biskut yg mmg ragup....
Resepi Asal:Wendyy@tablefor2ormore
Olahan: Hanamemories.blogspot.com
Bahan
115g butter
50g gula kasted
170g tepung gandum
Jem strawberry secukupnya
Caranya
Pukul butter dgn gula hingga ringgan dan kembang
Ayak tepung dan masuk dlm adunan uli hingga menjadi doh
Bulat-bulatkan kecil angran sebiji limau calamangsi
Leperkan sikit dan tekan tegah utk buat lubang (masuk jem)
*cara membuat le tegok kat dapur Hana ye*
Panaskan oven suhu 180' bakar selama 12 min hingga perang
Angkat dan sejukan di atas radai
ni ramai sgt yg menolong.. mekup jam tu bukan main lg comotnya...

4 ulasan:

Mas berkata...

nak cookies sebalang....
tergoda betul tengok cookies tu...

Sheila Shafea berkata...

Hai Mas hehehe boleh masih panas ni...nak perasa ape hehehe

hana berkata...

salam kak..
kiut bona kukis akak tuh! ader lg tak?? nak tapau dua balang! hihi

Sheila Shafea berkata...

Hai Hana comot siki le ank yg letak jem heheh ada nnt akk hantar ye heheheh

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More