Selasa, Februari 22, 2011

Gulai Ikan Nasi Dagang

Assalamualaikum ..pagi ni kita mkn yg berat sikit yeeee...kebetulan SIL belikan rempah gulai nasi dagang time beliau balik becuti CNY ke K'tan tempohari, so boleh le kita mencubanya..sdp jugak, nileh petama kali sy cuba memasak gulai nasi dagang..lawak kan..sy campurkan sekali dlm tu buah timun n karet...
inilah peket rempah gulai nasi dagang yg saya masak...kat belaka tu mmg dah di sediakan resepi..

4 ulasan:

Mas berkata...

senangkan ada peket gulai nasi dagang ni....
senang keje...mas suka tau..he..he..

~~miera icey~~ berkata...

assalamualaikum...akak...kalau nak wat nasik dagang kene gune beras ape ye?last year sy try wat tp tak jadi...:(

Sheila Shafea berkata...

Hai mas yeee senang ada rampah ni le petama kali akk masak gulai ikan tongkol...jemput

Sheila Shafea berkata...

w'salam miera icey - akk campurkan beras wangi (jename apa pun boleh) dan beras pulut..kalau nak beli baras nasi dgg pun ada jual...nnt cuba ye

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More