Sabtu, Mac 05, 2011

Roti Bakar Sardin

Selamat pg semua, pagi sabtu cuaca dah mula panas..selesai semua kerja rmh..perut dah lapar jom besarapan dgn roti bakar sardin sdp ragup dan garing..x cukup 2 keping nak 3 keping eekkkkk kenyangnya ...pastu bolehlah guling2 balik yeee heee ..sesuai juga utk wat minum2 ptg atau di bwt bekalan...
Dah siap di bakar..garing dan ragup..
negok tu basah lagi sardin, yg ni belum di bakar, tunggu giliran heheh...

Bahanya
Satu buku roti (12 keping)
1 tin sardin
1 labu bawang merah - cincang/dadu
Daun sup/daun bawang - caincang
Sayur-sayuran kobis, kerat - sy x letak
1 biji telur
1 sudu lada sulah
1 sudu serbuk pati ayam
Sedikit gula/garam
Caranya
Keluarkan isi ikan sardin masuk dlm mangkuk dan di lecek halus
Masukan bawang cincang, daun sup/daun bawang dan sayuran
Masukan juga lada sulah, serbuk pati ayam, telur, garam, gula dan gaul sehingga semua sebati
Roti di sapu butter, ratakan sardin yg di gaul tadi keatas roti, letak sos dan mayo
Panaskan oven dan sapu sikit batter pada dulang pembakar, susun roti dan bakar hingga keperangan serta sardin masak selama 3-5 minit ikut pada kepanasan oven masing2 yeee

2 ulasan:

Mas berkata...

sedapnya tengok roti bakar pepagi....

Sheila Shafea berkata...

Hai Mas heheh sdp ragup sure ank2 suka buat yeeee

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More