Rabu, Julai 21, 2010

Cencaru Goreng Masak Sambal

Salam semua manu yg simple lagi sdp...grg 2 ekor ikan cencaru yg satu tu biarkan kosong x letak sambal pun, tu utk yg x mkn pedas...yg besambal ni utk yg suka pedas hehehe sbb kita leak cili api tau tu yg berasap..sambal ni lebihan dari sambal belacan kebetulan kita blande byk dekat 1 cawan so kita tumis bwg besar,masukan lebihan  sambal belacan, gula dan air sikit bagi bekuah kemuadian curah atas ikan....hemm sdp gak sampai berhesin kita tumis sambal belcan tu...tu yg buat sdp hehehe
lebihan sambal belacan tu boleh tumis balik besama bwg sdp tau...

6 ulasan:

Azian Nd berkata...

salam sheila,
makan waktu sahur pun ok yer...

Sheila Shafeareen berkata...

w'salam kak Yan betul tu mmg nilah manu yg biasa but wak tu sahur heheh

Suzi berkata...

makan dgn nasi panas memang terangkat!

Tanpa Nama berkata...

salam..nak lauk ckit..nsi sejuk ada lgi kat dlam piuk tu..

Sheila Shafeareen berkata...

Hai suzi mmg kena tu nasi panas2 jum mkn same

Sheila Shafeareen berkata...

w'salam Axik heheh mari leee kita makan suap2 nak heheh

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More