Khamis, Julai 22, 2010

Biskut Arab

Salam utk semua wooooo testing heheh ank kita yg request ni..dah terbau biskut arab yeee walau dah pernah buat tapi nak jugak testing mana lah tahu resepi berubah2kan, .kira pas lah ni sdp Mr.laling pun kata secukup rasa...resepi ni kita ambik dari kak Roseeta@Harleena tq kak..nak buat lagi ni... ingat time posa lepas2 bebuka nnt nak buat lagi sbb yg ada ni dah tinggal separu jeee dok ngap masuk mulut
Bahan-Bahan
  • 500 gm tepung gandum
  • 250 gm minyak sapi
  • 250 gm gula kasted
  • Tepung gandum di goreng sebentar dan di sejukan (masuk dlm oven lg senang selama 1 minit lebih)
  • Ayak tepung gandum
  • Campurkan tepung dgn minyak sapi dan gula kasted
  • Gaul rata hingga boleh di uli
  • Bulat-bulatkan adunan dan bakar selama 10-15 minit
  • Bolehlah di golekkan besama gula kasted


6 ulasan:

acik ala berkata...

uwaaa akak..kita pun teringin nak wat bikut ni..tp..bila mengenangkan somi acik ada darah tinggi tak jdi acik nak buat..uwaaa..dia pun gemar gak..bila dia mkan..mula la naik dia punye bacaan..sebab minyak sapi tu kan..

Sheila Shafea berkata...

Hai Acik ala- nak but rasanya boleh x ada masalhan cuma kureng kan sikit kontiti gula tu...kat dlm adunan letak sikit gula saja dan luar salut kan sikit gula saja

Kaseh NazLieza berkata...

kak kuih ni sama dgn kuih makmur ke??

Sheila Shafea berkata...

hai nazlieza kuih ni dlm nya kosong kalau kuih makmur tegahnya letak kacang rasa seakan same

acik ala berkata...

bukan masalah gula tu kak..gula tak de hal..minyak sapi tu..org darah tinggi pantanggggg...pantang jumpa kan..he he he..

Sheila Shafea berkata...

hai acik all oh ye kee x tahu pulak org darah tinggi x le mkn minyak sapi tapi rasanya sikit letak ok kut buat rasa jeee hehehe

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More