Salam pehhh sdpnya mkn time panas2 ayam grg bolly ni...harum bau dari daun kari yg digrg sekali tu..lebih kurang le seakan ayam grg bollywood tu..tp yg ni x di masukan segala bawang serta halia.. sedp bila dimkn besama bawang yg di belah serta perahkan jus limau
Bahan-Bahan
- Beberapa ketul ayam di bersihkan dan tos
- 3 sdb serbuk rempah kari ayam*
- 1 sdb serbuk kunyit*
- 1 sdb cili kisar
- 1 sdb gula *
- 1 sdk garam*
- 1 sdbJintan manis*
- 1 sdb jintan putih*
- Setangkai daun kari
- 1 labu bawang merah di potong bulat
- 1/2 biji limau
- Dlm bekas besar masuk ayam, bahan betanda* dan daun kari gaul sebati hingga keseluruhan rempah besalut pada ayam
- Perap selama 1/2 hari atau 5 jam lagi lama perap lagi sdp
- Panaskan minyak grg ayam hingga kekuningan
- Bolehlah di tabur bwg yg di potong bulat dan perahkan jus limau keatas ayam
0 ulasan:
Catat Ulasan