Jumaat, Februari 03, 2012

Roti Jala Frozen


Salam kembali di petang jumaat ,pg tadi cantik cuaca cerah...ptg ni hujan.. alhhamdulillah..segala nikmatnya...sejuk sikit rasa.....lapar tak ptg2 ni...hujan2 mmg lapar apa kata kita minum petang dgn roti jala cicah kuah kari daging...ni ada lah prodak dari sahabat yg rajin dan besemagat..mmg saya selalu megoder kuih2 dari beliau...kali ni cuba roti jala frozen dari Prodak CK Food pulak..hemm senangkan.....bukan x pernah buat roti jala..pernah sangat2, tp memandangkan ada ank kecik yg tegah naik melasak tu mamanya x sempat lah lama2 sejam dua kat dapur menjala hehhe...tapi kan kira bebaloi tau beli yg frozen ni dah lah sedap rasa nya, lembut lepas di kukus...satu tray ada 15 keping, beli tiga tray baru RM10...tinggal di kukus sekejap aje dlm 4-5 minit pastu dah  boleh mkn...time darurat org dtg atau ada lebih masak kuah kari tu boleh le cicah sama roti jala...kita x lah kukus semua dua tray pun dah cukup....yg lebih leh simpan utk esok lusa hehhe...kuah kari daging ni lauk tegah hari tadi......ok kalau kawan2 nak cuba selain dari roti jala ni ada mcm2 lg prodak yg di hasilkan beminat leh le ke CK Food ye.....

heheh bukan malas tau nak buat... rajin sangat2 heeh tp x sempat le lama2 kat dapur kalau ada si kecik ni...yg lain pulak dah betanya lama x mkn roti jala....kemudahan ada on saja heheh
hujan2 ni lapar kan....cicah sama kuah kari daging...kalau roti jala dah ada tinggal buat kuah serawa durian pun sdp kan

5 ulasan:

tun_telani berkata...

owh.. roti jala pun buleh frozen. nx time tun nk buat byk2 pastu frozen lah ^^

Sheila Shafeareen berkata...

hai tun boleh saja...janji letak kat tempat beku leh thn lama..nak mkn kukus aje

Cendana Kasih berkata...

hehehe...Tq kak sudi pomot...

saya tak sempat lagi nk buat kuah doyan...suka sangat makan manis2 ni..berat pun dah naik 2 kg...adoiiiii

Sheila Shafeareen berkata...

hai CK hehhe sama kita...

ye next time akk nak buat serawa durian pulak..hemm sdpnya dah terbau2 dah ni

life berkata...

Roti jala frozen ni kalau dikukus kerawang dia dh jadi tebal mcm kembang. Mcmana cara nk bg jd sprt asal.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More