Khamis, Disember 16, 2010

Lemping Pisang Bekelapa

Salam utk semua. Taraaaaaa.. buat juadah minum ptg awal sikit bukan ape time mendung2 dan hujan ni sdp pekena kuih yg panas2....naknya pekena pulak kuih2 lama cam ni...kebetulan pun nak pehabiskan 6 biji pisang tu takut nnt benyek pulak syg pulak tebuang...
Bahannya
  • 6 sisir pisang
  • 1 cawan tpg gandum ( kalau adunan lembik tambah tepung)
  • 1 cwn gula ( sy kurangkan sbb pisang dah manis)
  • Kelapa parut putih
Caranya
  • Lecek pisang dan campur tepung , gula dan 2 sdb kelapa gaul sebati
  • Panaskan kuali leper, sudukan adunan dan leperkan sambil tekan2 adunan, tebalik depan belakang bg garing
  • Boleh di cicah dgn kelapa parut atau sambal bilis
jemput minum ptg...



0 ulasan:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More