Ahad, Disember 19, 2010

Bebola Biskut Marie

Salam utk semua...di hari minggu cam ni best dpt besantai2 besama family...dpt g jln2 cuci mata lagi best..tghari tadi dok main masak2 dgn ank dara kat dapur..teruja sagat smlm g jln rmh Kak Wan dari Citarasawan peh ada bebola biskut marie npk sdp nya..so ank dara pun request suruh buat rupa tu same le mcm popcake...hem mmg bebaloi sdp tau letak jem..ada rasa lemak2 biskut...Tq Kak Wan dgn resepi yg sdp ni
Bahnnya
  • 150 gm biskut marie ( sy buat sepeket kasi habis)
  • 60gm coklat masakan - di cairkan
  • 50gm jem ( sy letak 1 1/2 sdb, itu pun dah manis)
  • 50ml susu segar
  • Hiasan - Manik, coklat rice, gula bintang
Caranya
  • Satu biskut marie, coklat cair dan jem, gaul sebati
  • Panaskan susu cair seketika jggn sampai didih
  • Kemudian tuang susu panas sedikit demi sedikat ke dlm biskut, gaul sebati hingga menjadi doh, biar besatu hingga biskut lembut
  • Ambil doh dan bulatkan sebesar bola pingpong dan golek dgn bahan hiasan


2 ulasan:

sayangsayangibu berkata...

WAH BOLEH BUAT KUDAPAN PERCUTIAN KELUARGA HUJUNG BULAN NIH..TQ ;P

Sheila Shafea berkata...

Hai Sayangsayangibu ye betul tu...try yeeee

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More