Rabu, Jun 08, 2011

Puding Laici


Assalammualaikum... salam besua kembali sejak tuan rmh x ada 4 hari..rasa cam behabuk pulak dapur kita ni.....macam le lama sagat kan..ok le ptg ni x ada apa yg menarik pun, just buat dessert biasa-biasa aje... dessert dah berulang kali membuatnya...puding laici...itu pun negok ada setin lg yg tingal kasi pehabis kan....jadi lah buat utk kudap2 di ptg hari...resepi yg byk kali di buat...layan


Source:Kak Nor
Source :qasehmu-abadi.blogspot.com
Bahan-bahan

1 paket agar2 serbuk (10gm)
5 cawan air ~ cawan metrik
8 sudu besar gula ~ lebih kurang 3/4 cawan metrik
1 tin susu cair
1 tin laici ~ dimesin/blend dgn 1 cawan air laici dlm tin
1 helai daun pandan ~ ni k.nor tambah

1. blend laici dgn 1 cawan air laici. Blend kejap jer jgn sampai lumat/halus.
2. lebihan air laici tu K.Nor jadikan kuah masa makan puding tu (sejukkan dulu utk dptkan rasayg lebih nyaman masa makan)

10 ulasan:

Amie berkata...

cantiknya puding....berkilat2...salamkenal dr amie

K.Nor berkata...

wahh sana sini puding :)

♥LOVE2COOK♥ berkata...

Arghhhh...takleh tahan tengok puding ni dear. Gulpppppp...telan terus. Hehee..;)

Sheila Shafeareen berkata...

hai kak amie tq kak singah yee bekilat puding tu sdp sagat ni

Sheila Shafeareen berkata...

Hai kak Nor hehhe pudirng dari akk mmg x jemu mknnya mmg sdp sgt tu yg kita suka mbuatnya

Sheila Shafeareen berkata...

Hai love2cook heheh mmg suka puding2 cam ni...simple n sdp

ijayuji berkata...

Salam kak sheila!! aaarrrgggggggghhh rasa tension kenapa akak tak bg kita nak merajuk niiii mesti dah habis kan kan :-(

CT NoArIzAh ArIs berkata...

Assalam...hr minggu ni ada potluck dgn family dan adk beradik kat morib sy dh plan nk wat puding ni nnt bhn2 dh beli semalam tggl nk buat je lagi...mmg femes resepi asal chef kak hanieliza nikan ?

Sheila Shafeareen berkata...

Salam ika heheh najuk yee x pee nnt dtg dgn sebakas besar pujuk...alah cian.....masam npk heheh

Sheila Shafeareen berkata...

hai kak Ct yeee ke nak g bekelah di morib..lama x kesana yee resepi kalaux silap dari chaf kak liza...mmg sdp puding ni kalu nak bawa utk bekelah elok masuk dlm bekas yg kecil2 tu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More