Rabu, Jun 12, 2013

Biskut Semprit


Salam sejahtera...semlm pagi punye projek...saje test menjadi ke tak biskut samprit yg dah lama nak buat...jadi juga ye...ragup, sdp cair di mulut heeee..senang je rupanye...nnt ada waktu teluang nak cuba pula semprit susu dan semprit cheese..kat atas tu nak npk cun pandai2 le tabur coklat urai ke, gula2 manik ke, sy just tabur gula halus yg di warnakan je...pink lg :-).. npk gayanya seisi rmh pun suka... kira boleh buat lg...ok jom semak resepi biskut semprit yg sdp ni...


Biskut Semprit
Resepi : Kak Nzeila MyR
Sumber : Kak Rose

Bahan-bahan 
300g butter
160g gula aising
100g tepung jagung
160g tepung kastard
240g tepung gandum
2 biji kuning telur

Cara-cara
Pukul butter, gula aising hingga kembang.
Masukkan kuning telur, kacau sebati.
Masukkan semua jenis tepung, gaul dan uli sebati.
Terap atas loyang. Untuk hiasan ceri, coklat rice atau coklat chip, boleh letakkan sekali.
Bakar 150C selama 20 minit


8 ulasan:

Hanim berkata...

Ni Testing biskut raya ek hehehe.

Sheila Shafeareen berkata...

Hai Hanis hee lebih kurang mcm tu le...

Sury Abil berkata...

Mood ramadhan nk mari tu...testingx2 dulu lah kn...biskut yg x pernah tinggal kalau raya...mesti buat..:-D

Sheila Shafeareen berkata...

hai sury betul tu..saja2 ngetis jadi cpmpom buat lebih adunan...budak2 pun suka...

Cendana Kasih berkata...

amboi kak..bleh jual ni..bagi jer kat kak UMi..hehe

Sheila Shafeareen berkata...

Hai Cendana Kasih ...buat sendiri mkn sendiri je ni...masih x sehebat tokey2 biskut..byk kena belajar ni..apa pun semagat buat tetap ada heee

tun_telani berkata...

wahh.. dh testing testing utk biskut raya lah. all time feveret nih.

Sheila Shafeareen berkata...

hee ye tun test2 dulu...npknye jadi tp next time buat akk nak guna acuan bunga pulak...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More