Jumaat, Oktober 30, 2009

Garden 2






Hai semua nilah kolam depan bilik ku...lihat betapa keciannya tanaman tu kan... x berkemas langsung daun2 tu semua dah menjalar...x sempat rasanya nak tetas ,cantas daun buruk tu....rumput2 pun dah panjang di halamat rumah bila lah Mr. laling sy tu nak mesin rumput yg dah pjg ni... ikutkan hati nak je sy suruh dia ambik cuti satu hari bg buat kerja mesin rumput tu hehehee amboi sy ni main suruh2 cuti pulak nak upah keee..bolehh .Dah sebulan lebih dari raya hari tu... skrg tentulah rumput dah panjang..biasa abh ku yg rajin mesin rumput2 tu..tp skrg abh ku x sihat x boleh buat krj berat2 lg cian dia..tukar tagan lahhh..setakat nak cantas2 dahan pokok tu sy boleh lah buat lg...rasanya mcm nak cat balik je ruang besantai di kolam tu...biasanya kat cini lah ruang melapak sy gan kekawan... minum ptg sambil melayan ikan2 dlm kolam dan mendengar aluanan air megalir hehehe rasanyakan kalu kat ruang kayu palang2 tu buat consep bali or consep ala2 english ok tak.....jika kekawan di luar sana ada cadangan menghias bg lah pendapat yee nak deco sikit kat ruangan besantai tu dah boring negok.......

4 ulasan:

Fiza Nordin berkata...

wah umah akak...siap ada kolam ikan lagi...klu umah saya mau anak2 same berenang kat dalam.ikan lak yg dok luo kakakakaaa

ooo kat sinilah umah akak yek...nnt lalu depan tu nak aim lah... eheheee

Sheila berkata...

hehe rasanya msk budak pun masuk kolan sekali heheeeboleh lalulah singgah sekali aim jgn x aim...kalu lalu mlm lampu dah glam paham2 jelah kah kah kah....

Amy Nujaimy berkata...

salam....

bestnyer ada kolam cam tu.... mmg terapi tu.....

Sheila berkata...

salam Amy heee tulah nak nya kalau dpt ikan yg kecil2 tu leh buat terapi kaki ye tak..dlm kolam ni semua mak bapak ikan heeee julur kaki nnt kena ngap heheee

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More