Rabu, November 07, 2012

Manggo Crepe Cake & Sofea Birthday



Assalamualikum....Selamat Ulang Tahun Kelahiran buat ank kanda tecinta Nik Amira Zarith Sofea esok genap masuk 12thn hee besau ank mama, dah jd ank dara suti... nnt pergi buat IC same2 yee :-)...Syukur padanya...mudah mudahhan  Adik (panggilan untuknya di rmh)..menjadi ank yg solehah, taat pada agama , bangsa dan negara...dan yg penting solat, megaji serta pelajaran kena di utamakan...

Semperna hari jadi Adik...sy dah plan nak buat kek istimewa ( sofea request nak cake awal utk buat mkn mlm dan utk hari sebenarnya esok suruh ayahnya belanja mkn  kat luar pula, pandai betulll budak2 skrg ni :-) ......Manggo Crepe Birthday Cake ...buat awal tghari td..bg sejukan dlm peti ais beberapa jam, cantik elok je basah2 lg mangga tu...crepe ni sy guna resepi yg sama buat crepe mango kemarin,  fillingnya pun resepi yg sama juga......suka dgn rasa vanilla harum....dgn 12 lapisan crepe, lebih kurang 2 inci tebalnya....mmg sesuai buat kek hari jadi...deco atas tu tepulang pada citarasa masing2 .... nak salutkan keseluruhan dgn coklat topping, whipping crem pun boleh...masa sejukan kedalam peti ais pastikan crepe cake di tutup dgn plastik supaya pemukaan atas tidak kering yeee...mana yg nak buat tu bolehlah masuk sini utk negok  resepi


Mari menikmati Manggo Crepe Cake yg sdp....Selamat Hari Lahir Adik@Sofea


Birthday Girl tegah potong Cake




10 ulasan:

Bicara Kak Noor berkata...

wow cantik lah Sheila macam nak test je crepe ni mewah dengan manggo tu pasti sedap ni, happy busday jugak utk busday girl ya..

Sheila Shafeareen berkata...

hai Kak Noor hee tq kak..nak buat pun senang..lapis kan je gan filling kegemaran..mkn sejuk mmg best cam sekerim.....rama mangga yg sdp.

Cendana Kasih berkata...

hepi birthday Sofea... waaa...dah ada ic laah yer..hehe

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

hepi besday sofea.....
berkenan pulak tgk crepe cake ni... kat rumah ada satu buku resepi omputeh ada gak resepi crepe cake tu.. memang berkenan nengoknya.. tp cuma risau tang filling dia tu nampak mcm manis sgt... kang tak tertelan dek tekak... hehe.. tp yg su buat ni nampak yummy lah..

Sheila Shafeareen berkata...

Terima Kasih antie Noormah heee next week boleh le buat heee

Sheila Shafeareen berkata...

Tq antie Madihah...sdp kak same je buatnya dgn bantal mangga/durian tu...filling akk leh olah rasa kemanisannya...yg nni mmg secukup rasa...kira rasa2 buahhhh...kalau jenis kek mcm kat kedai tu sure manis kak....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Canteekk... idea ni boleh gak akak buat utk besday anak buah akak nanti :))

Rohah berkata...

Salam...
Bila baca N3 mula2,baru tahu saya kena panggil "kakak" kat akak Sheila..
Kreatif akak...selamat hari lahir buat si cilik sunti,semoga diberkati Allah selalu/..

Sheila Shafeareen berkata...

Hai Cahaya @Nur Hayati hee tq..yep senang juga nak buat x payah bakar2 cake lg....tukar selera kaita main lapis2 he

Sheila Shafeareen berkata...

W'salam Rohah heee x peee kira hormat2 sesama kita yeee...mana pun bolehhhh Terima kasi ucapan nnt sy bg tahu ank dara saya yeee

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More